|
|
|
|
Araştırmalarım sonucu şu bilgiye ulaştım. Nafaka borçları peşin olarak ödenir. Tedbir nafakası dava tarihinden itibaren hükmedilmişse dava tarihinde nafaka doğmuş olur. Yani 18.05.2017 (dava tarihimiz) tarihinde bizim 1 aylık nafakamız doğmuş oluyor. 18.06.2017 tarihinde ikinci nafaka doğmuş oluyor.
Mantıklı olarak düşündüğümüzde nafakayı alabilmek için 1 ay beklemek çok saçma. Sonuçta nafaka ihtiyaç için verilen, aciliyeti olan bir alacak.
Yani nafakayı alıyorum ve 1 aylık geçimimi sağlıyorum. Bu şekilde devam ediyor. Bu nedenle, bir sonraki ayda ilk nafakanın doğduğu görüşüne katılmıyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Yabgu,
Yukarıda bahsetmiş olduğum husus ara kararda celse tarihi itibariyle nafakaya hükmedilmesi haline yönelik yazılmıştır. Misal 18/09/2017 tarihinde 4.celse de dava tarihinden itibaren değilde ara karar tarihi olan 18/09/2017 tarihinden itibaren nafakaya hükmedilmiş olsa, bir sonraki ay olan 18/10/2017 tarihinde ekim ayı nafakasının ödenme zamanının gelmiş olacağını anlatmak istedim.Yoksa mahkeme ara kararda dava tarihi itibariyle demişse tabiki de dava tarihi itibariyle ara karara konu kısım için 1 ay arayla beklemeye gerek yok.
Saygılarımla.