Mesajı Okuyun
Old 14-11-2017, 10:09   #1
000571

 
Varsayılan Gizli ayıp ve ihbar yükümlülüğü

Öncelikle merhaba sevgili meslektaşlarım,

Bir konuda yargıtay kararları, makaleler,kanun içerikleri derken iyiden iyiye kafam karıştı.

X firmasından alınan bir araçta 3.aydan itibaren kaporta kısımlarında göçükler oluşmaya başladı bu yönde değişik iş dosyası ile tespit yaptırdım. Bu tespit dosyası aslında ihbar niteliğindedir o konuda bir sıkıntım yok ancak değişik iş dosyasında (delil tespiti) seçimlik haklarımızdan birini seçmedik.

Kafamda bu kısımda karışıyor. Seçimlik haklarımdan birini direk dava yolu ile seçebilir miyim, yoksa öncesinden üretici ve satıcıya bu yönde bir yazılı/sözlü beyanda bulunmam (ispatlayabileceğim şekilde) gerekli midir?

Ayrıca bu bildirimden sonra dava aşamasına geçmeden beklemem gereken bir süre var mıdır? (Araştırmalarıma göre böyle bir süre bulamadım)

Ek bilgi olarak her iki davalı da delil tespiti dosyasından araçtaki kusuru kabul etmiyor ve tüketici hatası olduğunu beyan ediyor. Her iki davalının da bu beyanları seçimlik haklarıma yönelik (her ne kadar seçmemiş bile olsam) bir ret beyanı olabilir mi?

Son olarak forumda şu konuyu okudum ama kesin bir bilgi edinemedim. http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=81994

Okudukça, araştırdıkça kafam karıştı.

Teşekkürler.