31-10-2017, 12:48
|
|
|
Öğretmenin eksik hesaplanan ikramiye ve maaş hesabının düzeltilmesi husunda görevli ve yetkili mahkeme
Merhabalar,
Öğretmenlik görevinden emekli olan müvekkilin emekli aylığı ve maaşı eksik hesaplanmıştır.Yanlışlık müvekkilin hizmet süresinin eksik hesaplanmasından kaynaklıdır.Eksik günlere ilişkin belgeler bulunmakta ve bu belgelerle birlikte SGK'ya müracaat yapılmış bulunmaktadır.SGK geçen sürede henüz bir yanıt vermedi ve geçen sürenin miktarı nazara alındığında da cevap vermeyeceği kanaati oluştu.Dava açma niyetindeyiz.
Gelinen noktada emin olmadığım birkaç husus için sizin değerli yorumlarınıza başvurma zaruriyeti hasıl olmuştur.Şöyle ki; açacağımız davada adli yargı yolundan iş mahkemesi mi görevli veya idari yargı yolundan idare mahkemesi mi görevlidir?
Benim şahsi düşüncem ve bir takım Yargıtay kararlarından edindiğim intibaya göre iş mahkemeleri görevli ve davacının ikametgahının bulunduğu yerdeki iş mahkemesi yetkili olduğunu düşünüyorum.Bu düşüncemde bir hata var mı ? Ayrıca davalı olarak sadece SGK'yı mı göstermeliyim yoksa Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte SGK'yı da davalı olarak göstermeli miyim ?
Şayet idari yargı yolu idare mahkemesi görevli ise bu durumda yetkili mahkeme Ankara idare mahkemesi mi yoksa davacının ikametgahındaki idare mahkemesi midir ? Ayrıca yine bu davada da davalı olarak sadece SGK'yı mı göstermeliyim yoksa Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte SGK'yı da davalı olarak göstermeli miyim?
Şimdiden zaman ayırıp yardımda bulunan tüm meslektaşlarıma saygılarımı sunarım.İyi çalışmalar
|