Mesajı Okuyun
Old 26-10-2017, 21:48   #3
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan enderkc
25 Ekim 2017 de yayınlanan İş Mahkemeleri kanunu ile kıdem tazminatında zamanaşımı süresi 5 yla düşürüldü. Elimde açmayı düşündüğüm bir dava vardı, müvekkilin iş sözleşmesi 2010 yılında fesih edilmiş.Kıdem tazminatı kesin olarak zamanaşımına uğramıştır diyebilirmiyiz?
DİYEMEYİZ Sayın Meslektaşım.


Alıntı:
Yazan 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu
MADDE 16 - 4857 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
 
“GEÇİCİ MADDE 8 - Ek 3 üncü madde, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra sona eren iş sözleşmelerinden kaynaklanan yıllık izin ücreti ve tazminatlar hakkında uygulanır.
 
Ek 3 üncü maddede belirtilen yıllık izin ücreti ve tazminatlar için bu maddenin yürürlüğe girmesinden önce işlemeye başlamış bulunan zamanaşımı süreleri, değişiklikten önceki hükümlere tabi olmaya devam eder. Ancak, zamanaşımı süresinin henüz dolmamış kısmı, ek 3 üncü maddede öngörülen süreden uzun ise, ek 3 üncü maddede öngörülen sürenin geçmesiyle zamanaşımı süresi dolmuş olur.”
Saygılarımla,