Mesajı Okuyun
Old 14-10-2017, 22:34   #1
Av. Selman Keskin

 
Varsayılan Limidet Şirketlerde İki Hissedar Hisselerin Tamamını Devrettikten Sonra Daha Önce İmzalanan Sözleşmenin Akıbeti

Merhaba Sayın Meslektaşlarım,
Araştırmama rağmen tam bir netlik sağlayamadığım konu var.
Örneğin;
A şirketi Antalya'da Limited Şirketi olarak kuruluyor ve 2 hissedarı (Hissedar 1 ve Hissedar 2) bulunmakta. A şirketi B şirketi ile imzaladığı sözleşmeye göre A, B'ye hizmet verecek ve B ise A'ya mal sağlayacak. Bu sözleşme sonucu iki şirket arasındaki karşılıklı ödeme yükümlülükleri bu şekilde çözülmüştür. A şirketinin iki hissedarı üçüncü bir kişiye (Hissedar 3) hisselerini satmıştır. A şirketinin adı C LTD olarak değişmiş ve adresi İstanbul olarak kaydedilmiştir. B şirketi, A'dan B'ye verilen hizmetlerin gerçek olmadığı gerekçesiyle Şirket A'ya ilk hisse sahibi iki hissedara karşı mallar için tazminat talebi ile mahkemeye başvurmuştur.

Burada Şirket C, A şirketinin halefi midir?
Davanın sonucunda Mahkeme kararı C şirketi için veya Hissedar 3 için sonuç doğuracak mıdır?
Şirket C veya Hissedar 3 Mahkeme tarafından verilen kararda hüküm altına alınan tüm borçları Şirket B'ye karşı ödemekle yükümlü müdür?
Şirket C veya Hissedar 3'ün herhangi bir haleflik kuralı nedeniyle, işleme devam etme hakkı veya yükümlülüğü var mı?
Dosyanın hakimi, davalısı, davacısı veya diğerlerinin A şirketinin geçerli adını ve adresini kontrol etme ve Şirket C/Hissedar 3'ü davaya dahil etme yükümlülüğü var mı?

Biraz uzun oldu ama bu konuya net bir cevap bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim