Mesajı Okuyun
Old 04-10-2017, 17:22   #1
avbusra

Önemli Kötüniyetli Tescilsiz Marka Kullanımı

İyi akşamlar sayın meslektaşlarım,

Uzun süredir araştırdığım fakat nihai sonuca ulaşamadığım, tescilsiz marka kullanımı hakkında bir kaç sorum olacaktır. Müvekkilim 2013 yılında ..... markasını tescil ettirmiş daha sonra tesadüf eseri aynı markanın aynı sektörde başka biri tarafından tescilsiz kullanıldığını öğrenmiştir. Neredeyse tescilsiz marka kullanımı ile ilgili bütün yargıtay kararlarını okudum ve şahsım için ne yazık ki yargıtay tescilsiz marka kullanımını korumuş durumda. Şöyle bir durumda var ki markayı tescilsiz kullanan davalı işini özenli yapmayıp müşterilerinden sürekli şikayet alan bir firmadır.Bu kadar şikayet alan bir firmanın tescilsiz markasını kötüniyetli olarak kullanmak istememiz takdir edersiniz ki mümkün değil. Zaten medya da kötü bilinen bir firmanın markasını neden kötüniyetli olarak tescil ettirip rant sağlamaya çalışalım değil mi? Ancak ne yazık ki yargıtay kararlarında hiçbir şey bulamadım bir çok tane makale de okudum, aynı şekilde tescilsiz marka korunmakta. Herhangi bir bilgisi olan meslektaşım var ise paylaşmasını diliyorum. Şimdiden teşekkürler.