Özellikle yeni mezun arkadaşlar daha iyi bilecektir Yök dönüşüm tablosu  yüzünden her geçen gün daha fazla kişi mağdur oluyor , şöyle ki  üniversitelerin geçme notları ve harflendirme sistemleri farklı olduğu  için mezun olduklarında "yöksis " denilen yök tarafından yüklenen yüksek  lisans başvurularında değerlendirmeye alınan notlar farklılaşıyor. 
Somutlaştırmam  gerekirse , a üniversitesinde  70 alan 2.00 ise b üniversitesinde 70   2.50 'ye karşılık buluyor .her üniversite  kendi not sistemine göre yök e  puan gönderiyor böyleyken yöksis te aynı nota sahip farklı üniversite  mezunu öğrenciler arasında haksızlık oluyor yök bunun için yök dönüşüm  tablosu hazırlamış ama malesef uygulamada pek mümkün değil . bir çok  defa sosyal medya ve forum sitelerinde bunun mağduriyeti dile getirilmiş   (
http://www.akademikpersonel.org/oyp-...gduriyeti.html)  
 kendim de bu mağdurlardan biri olarak iptal davası davası açmayı  düşünüyorum. Öncelikli olarak idari davaların gereği olan idari  kuruluşlara talebimi ilettim ama yök ten bir cevap alamadım böyle olunca  dava açma gereksinimi doğdu gerek benim gibi bu durumdan mağdur olan  arkadaşlarım (bildiğim kadarıyla akdeniz hukuk ve ankara hukuk  mezunlarının birçoğu ) varsa ya da daha önce başka sebepten YÖK e dava  açan meslektaşlarım varsa yardımlarını beklerim. Teşekkürler