Mesajı Okuyun
Old 15-08-2017, 11:28   #22
Cumhur Okyay

Alıntı:
Yazan sugem
Çok üzücü bir şekilde öğrenmiş bulunmaktayım ki, tapu iptali ve tescil davasında boşanma davasına bakmaya yetkili mahkeme yetkisizlik kararı verdi, dolayısıyla ihtiyati tedbir talebimi de inceleyip karara bağlamamış, karar onaylanmadığından içeriğini göremiyorum, evet sevgili meslektaşlarım ne önerirsiniz, ihtiyati tedbir talebimiz önemli, dosya yetkili mahkemeye gidinceye kadar bekleyemeyeceğinden nasıl bir yol önerirsiniz?
Cumhur Bey, söyleminize dayanak bir bu hususta yetkiye ilişkin bir Yargıtay Kararı mevcut mudur acaba? Yetki itirazımızda belirtmek üzere soruyorum

Durumunuz biraz zor. Her hangi bir mahkemeden ihtiyati tedbir kararı isteyin desem ve alsanız, arkasından ihtiyati tedbiri tamamlayan merasim gereği belli bir gün içinde asıl dâvayı açmanız gerekir. Oysa ortada derdest, asıl dâva var. Yetkisizlik veren mahkemeye, ihtiyati tedbir hakkında karar verilsin deseniz, O da dosyadan elimi çektim mi diyecek, bilemiyorum. İhtiyati tedbir sizin için ÇOK önemliyse, "dâva açmadan ihtiyati tedbir yolu"na başvurun,( eldeki dâvadan söz etmeden) alabilirseniz sonrasını düşünelim. Kolay gelsin.