05-08-2017, 17:50
|
|
|
Öncelikle iyi günler diliyorum. Ve naçizane fikrimi beyan etmek istiyorum. İcra İflas Kanunu madde 58'de takip talebinde bulunması gereken unsurlar belirtilmiştir. Yine aynı maddede "Alacak belgeye dayanmakta ise, belgenin aslının veya alacaklı yahut mümessili tarafından tasdik edilmiş, borçlu sayısından bir fazla örneğinin takip talebi anında icra dairesine tevdii mecburidir." denilmektedir. Burada dosyaya fatura aslının veya onanmış suretlerinin sunulmamasının ve karşı tarafa bir suretinin tebliğ edilmemesinin şikayete konu olacağını düşünüyorum. Elbette şikayet süresinin sona erdiği ortada. Diğer husus olan tarihin yanlış belirtilmesinin de faturanın seri numarasının doğru olması halinde bu hususun maddi hata olarak görüleceği fikrindeyim. Ben istirdat davasının genel hükümlere göre çözümlenecek olması sebebiyle paranın verilmemesi gerektiğini düşünüyorsanız ve faturaya dayalı hiçbir akdi ilişki yoksa veya karşı tarafça edimler yerine getirilmemişse dava açmanızda yarar olabileceği kanaatindeyim.
|