Mesajı Okuyun
Old 23-03-2007, 23:55   #2
Av. Hulusi Metin

 
Varsayılan Sizleri beklerken...

“.web.tr “, “.gen.tr”
AMAÇ:
Web üzerinde kamusal ve/veya ticari hizmet sunacak olan oluşum, kuruluş ve girişimcilere yönelik olarak tasarlanmış olmakla birlikte, alan adı tahsisi için genel kurallara uygunluk dışında herhangi bir sınırlama yoktur. Kişi, kuruluş ve oluşumların internet ortamında var olmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir.

“.web.tr” ve “.gen.tr” alt (ikinci düzey) alan adları, kişisel ve kurumsal başvurunun yapılabildiği ve “ilk gelen alır”, “alan adı -kuruluş ilişkisi aranmaz” ilkeleri ile tahsis yapılan alt alan adlarıdır.

Bu alt alanlar, ".tr" üst düzey alan adı altındaki kişisel ve kurumsal alan adlarının sayısının arttırılarak, internetin kullanımının yaygınlaştırılmasına olanak sağlanması amacıyla açılmıştır.

KAPSAM:
İçerik olarak kullanımında, diğer alt alan adlarında uygulanan genel ilke ve kurallar dışında herhangi bir sınırlama olmayıp, içerik ile ilgili tüm sorumluluk ilgili alan adının tahsis edildiği kişi ve kuruluşlara aittir. İçerik nedeniyle, ".tr" Alan Adı Yönetimi’nin veya yetkilendirdiği makamların herhangi bir sorumlulukları yoktur.

KURALLAR:
Alan adı tahsisinde hiç bir belge istenmeyecektir. İlk başvuran kişiye alan adı tahsis edilecektir.
. www.web.tr, www.gen.tr alan adları ".tr" Alan Adı Yönetimi tarafından rehber hizmeti vermek için kullanılır.
Bu kurallara ek olarak ".tr" Alan Adı Yönetimi’nin diğer genel kuralları uygulanır.
(“.tr” Alan Adları, Politikalar, Kurallar ve, İşleyiş; Sürüm 4.6; Haziran 2006)