Mesajı Okuyun
Old 02-08-2017, 09:08   #2
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

İkinci satışta muvazaalı olduğunu düşündüğünüz haczin varlığından yeni haberdar olduğunuzu iddia ettiğinizde karşı tarafın ilk sıra cetvelinden dolayı haberdar olduğunuz iddiası ile karşılaşmanız olasıdır. İddiayı ispatta da pek zorlanmayacaklardır.

Bu muvazaalı haczi müvekkilinize karşı bir hamle olarak yaptılarsa zaten nafaka ve ziynet ana borcu ödendikten sonra bu haczi sıkı takip edeceklerini düşünmüyorum. İlk taşınmaz satılırsa vekalet ücreti borcu için ikinci bir taşınmazı sattırmamak adına borcu ödeme yoluna gidebilirler. Hatta birinci taşınmazın satış gününe kadar bile böyle dosyalarda çok sürpriz gelişmeler olabilir.

Muvazaalı haciz 1 yıl içerisinde satış talebi yapılmadığında düşecektir. Bu anlamda ikinci taşınmazın satışına kadar büyük ihtimalle düşeceğinden. İlama bağlı vekalet ücreti dosyaları önüne geçecektir.

Burada anlamadığım nokta kesinleşmemiş boşanma dosyasından gelen vekalet ücreti dosyalarının nasıl 5. 6. sıraya gireceğidir. Takibe konulacak durumda olmadıklarına göre nasıl sıra cetvelinde değerlendiriyorsunuz?