|
|
|
|
İflasın ertelenmesi kararı verildikten sonra icra takibi başlatırsanız, açılan takibiniz durmaz, iptal edilir.Durma; iflasın ertelenmesi kararı verildiğinde derdest olan takipler için geçerlidir. Ertelenme süresi içinde yapılan takip işlemlerine karşın süresiz şikayet yoluna gidilebileceği açık kanun hükmü karşısında tartışmasızdır.Bu durumda sayın alperyldrm'ın da belirttiği gibi vekalet ücreti ödemek durumunda kalabilirsiniz.Mahkeme tarafından iflasın ertelenmesi kararı azami 1 yıl için verilmektedir ve bu karar İİK 166 maddesi hükmü uyarınca ilan edilmekte ve ilgili Ticaret Sicil Müdürülüğüne bildirilmektedir.Dolayısıyla şirket hakkında verilmiş bir iflasın ertelenmesi kararının olduğunu bilmediğiniz hususunu da öne sürmeniz mümkün değildir.Ayrıca İİK 179/b-1 gereğince iflasın ertelenmesi süresi boyunca bir takip muamelesi ile kesilebilen zamanaşımı ve hak düşürücü müddetler işlemeyeceğinden bir zarara uğramanızın sözkonusu olacağını düşünmüyorum. Fakat iflasın ertelemesi kararının ne zaman verildiğini, ne kadar süreyle verildiğini ve ne zaman sona ereceğini mutlaka öğrenin, tedbirinizi ona göre alın.
İyi çalışmalar..
|
|
 |
|
 |
|
Benzer bir durum ile karşı karşıyayım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şöyle ki;
İflas erteleme kararı verilmiş ancak yapılan itirazlar neticesinde konu Yargıtay'da olduğundan kesinleşmemiştir. İflas kararı verilmesinden sonra kayyum müvekkilinde içinde olduğu bir ödeme planı ile iflası istenen şirketin ,müvekkile olan cari borcunu kabul etmiş ve 1 yıl süre içinde ödeyeceklerini yazılı olarak beyan etmiştir. süre sonunda ödenmeyen borçla alakalı iflas kararı da kesinleşmemişken cari hesaba dayanarak ilamsız takip açtık. Borca itiraz edilmedi ancak iflas kararı dosyaya eklenerek durdurma istendi.
İtirazdan bu yana 4 ay geçmiştir ve herhangi bir gelişme yok. Bu aşamada yapmam gerekenler nelerdir? Bazı arkadaşlar iflas dosyasına dilekçe sunmam gerektiğinden bahsetmişler(bunun bir süresi var mı?) ancak daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığım için sormak istedim.
Şimdiden cevaplar için teşekkürler.