Mesajı Okuyun
Old 05-07-2017, 09:42   #1
ozlemsivasli

Varsayılan İşleyecek Faiz Konusunda İdarenin Tasarruf Yetkisi

Saygıdeğer meslektaşlarım,
Bir Kamu İktisadi Kuruluşunda avukat olarak görev yapmaktayım. Kuruluşumuzun iki ihale arasındaki farktan kaynaklanan kurum zararının tahsili amacıyla özel bir şirkete 2008 yılında dava açılmış ve kabul edilmiştir. Ancak firma sürekli isim değiştirmiş alacağımız tahsil edilememiştir. 2015 yılında aralarında organik bağ bulunduğu tespit edilen başka bir firmaya alacak davası açtık ve bu davamız da kabul edildi ve cra takibi başlattık. Ancak Borçlu olan yeni firma ödeme taahhüdünde bulunmayı kabul etti. Tahsili mümkün olmayan bir alacak için taahhüt almak bulunmaz bir fırsat İdare için. Firma 4 ay erteleme ve 12 ay taksit teklif etti ve bu zaman zarfında işleyecek faizden feragat etmemizi talep etti. Benim sorum ise; taksitlendirmeyi kabul etmemizde bir engel olduğunu zannetmiyorum ancak Kuruluş yetkilileri açısından işleyecek olan faizden feragat edebilmek mümkün mü ki eğer mümkünse hukuki dayanağı ne olabilir? İlerde Sayıştay denetiminde sıkıntı yaşamamak adına geçerli bir hukuki dayanağımızın olması gerekmektedir. Yardımcı olabilcek meslektaşlarımın cevabını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.