Mesajı Okuyun
Old 20-06-2017, 14:07   #5
Av.volkankaya

 
Varsayılan

Karayolları trafik kanunu 110. Maddesi de bu konuda ki davaların adli yargıda açılması gerektiğini belirtmektedir. Bir karşılaştırma yaparsınız yine meslektaşım.

GÖREVLİ VE YETKİLİ MAHKEME:
(Değişik: 19/01/2011 - 6009 S.K. / 14. md)
(Değişik madde: 19/01/2011 - 6009 S.K. / 14. md)İşleteni veya sahibi Devlet ve diğer kamu kuruluşları olan araçların sebebiyet verdiği zararlara ilişkin olanları dâhil, bu Kanundan doğan sorumluluk davaları, adli yargıda görülür. Zarar görenin kamu görevlisi olması, bu fıkra hükmünün uygulanmasını önlemez. Hemzemin geçitte meydana gelen tren-trafik kazalarında da bu Kanun hükümleri uygulanır.
Motorlu araç kazalarından dolayı hukuki sorumluluğa ilişkin davalar, sigortacının merkez veya şubesinin veya sigorta sözleşmesini yapan acentenin bulunduğu yer mahkemelerinden birinde açılabileceği gibi kazanın vuku bulduğu yer mahkemesinde de açılabilir.