|
|
|
|
Bu sorunun nasıl cevaplandırılacağı bozma kararını görmekten geçiyor diye düşünüyorum. Ancak fikir olması açısından HMK 219, 220 ,221
ve 222.maddeyi incelemenizi önerebilirim.
|
|
 |
|
 |
|
Bahsi geçen maddeleri bilmek ile birlikte, zaman aşımı dolayısıyla bu hususun davaya etkisini merak etmekteyim. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Oldu ise lehe mi aleyhe mi karar verildi.
Bozma ilamında müvekkilimin yapmış olduğu sözleşmede; X firması ve Y firması ile sözleşmeyi gerçekleştiriyor. X firması yüklenici Y firması da aracı. Sözleşmede aykırılık durumunda X firmasının sorumlu olacağı mevcut. Fakat X firmasının sözleşmede imzası yok. Bu sebeple X firmasını pasif husumet yokluğundan Y firmasını da esestan reddediyor. Yargıtay da X ve Y firmasının birlikte çektikleri ihtarnameden X firmasının sözleşmede imzası olmasa bile sözleşmeyi kabul ettiğini belirtip X firmasını taraf, Y firması hakkında verilen kararı da onuyor.