Sayın Adrenalin,
Teb.K.md.10 hükmü ile ilgili olan, Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 16. maddesinde bilinen adresten ne anlaşılması gerektiği açıklanmıştır.
Bilinen adreste tebligat
MADDE 16 – (1) Tebligat, öncelikle tebliğ yapılacak şahsın bilinen en son adresinde yapılır.
Bilinen en son adresin tespitinde, tebliğ isteyenin beyanı, muhatabın veya diğer ilgililerin bildirimleri ya da mevcut belgeler esas alınır.
(2) Bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması hâlinde, muhatabın adres kayıt sisteminde bulunan yerleşim yeri adresi bilinen en son adresi olarak kabul edilir ve tebligat buraya yapılır. Ayrıca başkaca adres araştırması yapılmaz. ....
............
Hemen yukarıdaki yönetmelikte tebliğ isteyenin beyanı da sayılmakta olduğundan talebinizin mevzuata aykırı olmayacağı düşüncesindeyim.
Ama belgenin ilam olması karşısında bu talebinizin icra yetkilileri tarafından kabul edileceğini zannetmiyorum malesef..
Taraf teşkili ve adil yargılanma hakkı, davalarda olduğu kadar artık icra takiplerinde de aranmaktadır. Son Yargıtay kararları da bu yönde ..
Bu talebinizin haklı bir nedeni olduğuna ikna edebilirseniz neden olmasın ..
Yalnız verdiğiniz yeni adrese tebligat yapılamaması halinde ilgili icra yetkilisi ilamdaki adrese de ayrıca tebligat çıkarmadan TK m 21-2 ye göre işlem yapmayabilir.
Kesin çözüm isterseniz...
Her iki adrese de aynı anda tebligat çıkarılmasını talep edin....
Kolay gelsin ....