09-05-2017, 02:47
|
|
|
01.01.2017 tarihinde yürürlüğe giren 78 seri numaralı Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nin (1) Sayılı Tarifesinin B)-1/d maddesinde "Resmi ve özel müesseseler memur ve hizmetlilerin maaş, ücret gündelik ve sair hizmet gelirlerinin haczi suretiyle tahsil olunan paralardan yüzde 4,55 TL icra tahsil harcı alınır diyor. Bunu % 9,10 çıkarmak mümkün mü? Burada maaşlar için istisnai bir durum var gibi. Zaten açıkça haczedilen maaştan diyor ve tarife % 4,55. Bir tane arabanın da üzerinde haciz var. Fakat tahsilatlar haciz konulan maaştan yapılıyor. İcra müdürü şimdiye kadar yaptığı tahsilatlardan ilgili arabaya rağmen % 4,55 alıyordu. Ben itiraz edince bu sefer baştan itibaren tahsilat harcını % 9,10 üzerinden hesaplamış. Haricen alınan 10.190,00 TL nin indirimli halini de şimdilik yansıtmamış. İşyerine bildirirken yansıtacakmı diye bekliyorum. Kısacası hem araç üzerinde haciz var hem de maaş üzerinde haciz var. Fakat icra tahsilatları maaştan yapıyor. Tahsil harcı % 4,55 mi? yoksa % 9,10 mudur? Tecrübeli meslektaşlarının katkılarını acilen bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.
|