Merhabalar;
Vakt-i zamanında büyük umut ve sevinçle aldığım davalar, şimdi ayağıma dolanmaktalar. Bu yüzden, yine yardımınıza ihtiyacım var.
Şöyle ki; apartman görevlilerinin vekiliyim ve davalı kat malikleri başkanlığına yekünde 5 adet dava (2'si ek dava olmak üzere) açtık; pek tabii kazandık.
Kazandık; görüyorum ki, orası kolaymış ama tahsilatta ciddi sıkıntılar içerisindeyim; çünkü, toplam 160-170 malik var. Anlaşma gibi bir dertleri de yok. Yapabileceği bir şey yok, havası verilmiş bile.
El netice; görünen o ki, ödeme emri göndermeliyim tüm maliklere (başka bir çözüm önerisi olan varsa beklerim).
Konu başlığı da buraya devreye giriyor. Ödeme emirleri ne şekilde düzenlenmeli? Yani; açıklama kısmına ne yazmalıyım; her malikin adı ve soyanın önüne malik olduğu daire bilgilerini mi yazmalıyım? Örnek bir ödeme emri varsa, benimle paylaşırsanız çk memnun olurum.
Diğer bir kalem ise; asıl davalar, takibe konu edildikten sonra ek davalar da takibe konu edildi ve ben, bu takiplerin birleştirilmesini talep ettim; birleştirildiler. Peki; birleştirilen icra takiplerindeki ödeme emirleri ne şekilde gönderilmeli? yani; açıklama ve düzenleme ne şekilde olmalı?
Diğer bir sorum ise; tapu kayıtlarını getirttim ve bu tapu kayıtlarında, kimi maliklerin taşınmazlarının üzerinde ilgili kat malikleri başkanlığının haczi var. Anlayamadığım şu; bu başkanlık, alacaklı olabiliyorken, neden borçlu olamıyor?
Öncelikli sorum, ödeme emri düzenlemek hususunda teknik yardımlar ama diğer sorum da başına böyle bir şey gelip de çözen varsa deneyim paylaşımı ve yol gösterimi. Ömrümden bezdim resmen