Mesajı Okuyun
Old 24-04-2017, 07:49   #3
Destina

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Yücel Bey.
Olayda davalıdan payı devralan paydaş, davalıya payı devreden paydaşın oğlu. Bu sebeple ilk devir işleminden haberinin olmaması imkansız ve her iki devir işlemi arasında bir hafta gibi kısa bir süre var. Her ne kadar paydaşa karşı şufa hakkı kullanılamıyor olsa da yakın tarihli satışlarda payı davalıya devreden paydaşla davalıdan devralan paydaş arasında yakın akrabalık ilişkisinin bulunması durumunda, devralan paydaşın ilk devir işleminden haberinin olmamasının imkansız olduğu ve diğer paydaşların şufa haklarını engellemek amacıyla kötüniyetli olarak payı devraldığının kabul edilerek ikinci satışın ilk satıştan doğan şufa hakkını engellemeyeceğine dair Yargıtay kararları buldum. Benim sorum, HMK md. 125'e göre seçimlik hakkımı kullanırken nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor (daha önce böyle bir dava açmadım).Dava dilekçemin içeriğini tekrarlamadan yeni pay sahibini dahili davalı olarak yazıp dava dilekçesiyle birlikte her iki dilekçenin de tebliğ edilmesini mi istemeliyim? Yoksa yeni pay sahibine karşı dava açıp her iki davanın birleştirilmesini mi istemeliyim? Ayrıca ikinci satış bedeli ilk satış bedelinden daha düşük. Eğer dahili davalı dilekçesi yazmam gerekiyorsa dava dilekçemde belirtmiş olduğum dava değerini ikinci satış bedeline göre düşürebilir miyim?