11-04-2017, 23:15
|
|
|
Üstadım bu tartışmayı çok geç gördüm ama konu ile alakalı olduğumdan hem görüşümü hem de sizin bu konudaki son durumu merak ettiğimden yazma geeği hissettim.
Görüşüm:
Garanti başlangıcı teslim tarihidir ki bu asla fatura tarihi değildir meğer ki irsaliyeli fatura olup mal fatura ile birlikte teslim edilmiş olmasın.
Ancak ülkemizdeki suskripsiyon gibi ön alım yani parasını ödeyip malın alınması ama tesliminin yeni model malsa üretiminden sonra tesliminin yılması veya talep edilen tarihte tesliminin gecikmeli olarak yapılması suretiyle satış yapılmadığından örf ve adet ile yerleşik hale gelen örneğin "çeyiz" alımı gibi alımlarda malın aslında kusurunun anlaşılması imkanı olmayacak ve kullanılmayan sürenin garantide tüketilmesinin adil ve amacına uygun görülmediği ve buna göre de teslimde de başlatmayıp kurulum tarihinden başlatılması görüşü olduğunu biliyorum.
Ancak bu görüşe göre ayrıntı nedir bilmiyorum. Mesela
*Belli süreyi aşan gecikmiş kurulumlarda kurulum ayrıca ücrete tabi midir?
*Bu geç kurmanın da makul sayılmayan bir zamanı var mıdır? Örneğin 6 ay makul ama 5 sene sonra kurulumda da aynı kriter geçerli olacak mıdır?
* Böyle bir durumda yedek parça bulundurma yükümlülüğü altında bulunanlar için acaba bu süre teslimle mi başlayacak yoksa kurulumla mı başlayacak?
Bu sebeple sorularımı cevaplayacak arkadaşlar varsa memnun olurum ama sizin sorununuzun akıbeti hakkında da bizi cevaplarsanız memnun olurum.
|