Mesajı Okuyun
Old 02-03-2017, 20:34   #6
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Hukukçu1944
ilk Önce 1998'de nine 2005'de dede vefat etmiş. murislerin 4 ortak çocukları mirasçı olarak mevcut Ancak Dedenin başka bir kadından 2 çocuğu daha var. öncelikli sorum şu;
1. iki murisin davasını tek davada açma mümkün müdür? Zira veraset ilamında paylar üvey çocuklar nedeniyle farklı olarak bulunmakta. benim olayımda mümkün olmasa da hangi şartlar altında bu davayı açma şansım olabilir.
2. ASIL SORUma gelecek olursak, ben dilekçemde önce taksim, imkan olmaması halinde satış diye açmak yerine, taksim mümkün olsa dahi dahi direk olarak satılmasını talep etme hakkım mevcut mudur? böyle açılması halinde dava reddedilme şansı var mıdır?
3. Davada satış istedim karşı taraf da takim istedi ve dava konusu taşınmaz taksime uygun çıktı farzedelim. bu durumda talebim sadece satış için olduğu için davamın reddedilme durumu olur mu? taksim olarak davaya devam mı edilir?
4.ifraz ve tevhid hangi durumlarda mevcuttur? Bizm arsamız zeytnlik ve bunların uygulanması gerekiyor mu?

ASIL SORUNUZ : Ortaklığın giderilmesi dâvaları, çok iki taraflı (actio duplex) dâvalardandır; diğer bir anlatımla, dâvacı ve dâvalı aynı hakları haizdir. Siz taksim talep etmeden, doğrudan satış suratiyle ortaklığın giderilmesini istediğinizde, dâvalı taraf, taksim istemez ise, taşınmaz satılır. Yok eger, taksim istemiş ve fakat taşınmaz taksime uygun değilse (yasa ve yönetmelik) yine satılır. Taksime uygun çıktı, farz edersek, dâvanız reddeedilmez, mahkemece taksime karar verilir.
Mirasçı sayınız, ifraz edilmesine müsait değildir. Taşınmazın niteliklerini yazmamışsınız. Öte yandan, son değişiklikler, ezcümle tarım arazilerinin dağılmaması gibi hususlar, pek ifraza cevaz vermemektedir. Taşınmazın dekarını ve önünden kadastro yolu geçip geçmediğini de yazmamışsınız. Kolay gelsin..