27-02-2017, 11:09
|
|
|
Meslektaşım, müvekkilimin bacağının kırılmasıyla sonuçlanan trafik kazası sonrasında, sigorta şirketine başvurumu yaptım.
"Eksik belgeler söz konusudur, tamamladığınız takdirde değerlendirmeye alacağız" içeriğinde yazılı cevap verdi sigorta şirketi. Bu belgelerden birisi de bahsettiğiniz gibi Sağlık Kurulu Raporu idi.
Raporu alamadığımız için sigorta şirketine yeniden yazı yazdım, "mevzuat değişikliği sebebiyle dava açmadan önce kendilerine başvuru yaptığımı, dolayısıyla hali hazırda açılmış bir dava bulunmadığını, sözünü ettikleri raporun da ancak dava açıldığında alınabileceğini" belirttim.
Yeniden yazılı cevap verdiler, rapor olmadığı için şu aşamada bir değerlendirme yapamayacaklarını tekrar ettiler.
Maddede geçen "verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması" durumundan hareketle davamı açtım.
Henüz sigortanın cevabı gelmedi, duruşma tarihi vs belli değil.
Getirilen düzenleme gerçekten de hakkaniyete aykırı. Gerek sigortaya başvuru gerekse dava açma aşamasında epey araştırma yaptım, bilirkişilik yapan hukukçuların da görüşlerine başvurdum ama yanıt hep şöyle oldu: "Biz de takipteyiz, maalesef uygulama çok yeni" ...?
Bakalım nasıl şekillenecek süreç, ben de takipteyim : )
|