Konu
:
Evlenmenin Yokluğunun Tespiti
Mesajı Okuyun
23-01-2017, 19:42
#
7
avturgayk
güzel bir tartışma
Alıntı:
Yazan
lawyer_2009
burada evliliğin butlanından yada iptalinden söz edilemez evliliğin yokluğundan söz edilir. evlilik hiçbir zaman kurulmamış kabul edilir ve hiçbir hukuki sonuç doğurmaz. çünkü karşılıklı irade yoktur. yokluğu herkes talep etme hakkı vardır.kanımca yok hükmünde olan bir evilik ilgili kayıtlarda mevcutsa bu kayıtların düzeltilmesi istenir. tabi yanlış olabilirim de
ilginç ve güzel bir tartışma ve daha da ilginci benim de bir müvekkilimin başına geldi; Müvekkilimin kimlik bilgileri kullanılarak onun yokluğunda nikah kıyılmış ( elbette köy de ve muhtar tarafından ) hatta bir çocukları da görünüyor. Yıllar sonra müvekkil kendisi evlenmek isterken ( müvekkil almanya da yaşıyor uzun yıllardır )karşısına çıkıyor. Evlenmiş göründüğü karısı halasının kızı,müvekkil kimliği ile nikah kıyan da amcasının oğlu gerçekte. Şimdi ben de aslında Sayın meslektaşım lawyer gibi düşünüyorum. Aslında yok hükmünde bir evlilik. Nüfus kaydının düzeltilmesi davası mı? yok sa Avsibel hanımın bahsettiği gibi Aile Mahkemesinde evliliğin iptaline dair dava mı? arkadaşlar görüş paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla
avturgayk
Üye Kimliği
avturgayk İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
avturgayk İsimli Üyeye Email Gönderin
avturgayk İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın