Mesajı Okuyun
Old 15-01-2017, 10:53   #7
Av.mehmet.av

Acil

Alıntı:
Yazan Cumhur Okyay
Doğrudur. Çıkartılacak davetiyeye de gelip beyanda bulunmazlarsa, sizin muhtesat hakkındaki beyanlarınızı kabul etmiş sayılacakları ŞERH' ini (İHTARATINI) de yazdırın. Kolay gelsin.
Üstadım bir sorum daha olacak,
İsticvap talep ettiğimde benim müvekkillerime de isticvap davetiyesi gönderilmesi gerekiyor mu yoksa bu müvekkiller için ben beyanda bulunabilir miyim.

Şöyle ki;
Ortaklığın giderilmesi davasında bir davacı var. Diğer hissedarlar davalı. Ben de davalılardan çoğunun vekiliyim. Vekili olduğum davalıların hepsinin dava konusu parsel üzerinde evleri var. Ben mahkemeye ayrıca bir dilekçe vererek bilirkişi raporunda harf ile belirtilen muhtesatların hangi müvekkillere ait olduğunu belirteceğim.

Bu durumda örneğin müvekkillerimden A için yaptığım muhtesat iddiası için yine müvekkillerimden B'ye de isticvap davetiyesi gönderilmesi gerekli midir sizce? Aynı şekilde B için yaptığım muhtesat iddiası için müvekkillerimden A'ya isticvap davetiyesi gönderilmesi gerekli midir?

İsticvap ile ilgili hükümlerde isticvaba BİZZAT cevap verilmesi gerektiği belirtildiği için vekilin veya vekillerin bu konuda beyanda bulunamayacağını anlıyorum. Doğru mudur?
Çok teşekkür ederim.