Mesajı Okuyun
Old 13-01-2017, 22:41   #1
avturgayk

Varsayılan Evliliğin Iptali Mi ?

Sevgili Meslektaşlarım herkese merhaba, Uzun bir süredir siteye girmiyordum. Yeni karşılaştığım ilginç bir dava da görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
35 yıldır Almanya da yaşayan bir müvekkilimin kimliği kullanılmak sureti ile ( resim değiştirilmiş de olabilir )- ki kullanan da yakın bir akrabası, Türkiye' de resmi nikah işlemleri yapılmış ve evlenme akdi kurulmuş. Evlendiği kadın da yakın bir akrabası. Nikah işlemleri yüksek ihtimal ile tarafların bağlı olduğu Köy muhtarlığında kıyılmıştır. Müvekkil adına ve kimliği ile nikah kıyan da amcasının oğlu evlendiği kadın da dayısının kızı. Baktığınız da Köy muhtarı evlilik akdini kurmuş ise nikah defterine imza atan erkeği de kadını da yüksek ihtimal ile tanımakta ve erkeğinde müvekkil olmadığını çok iyi bilmektedir. Ancak bir şekil de evlilik akdi sahte imza ile müvekkil adına atılan sahte imza ile kıyılmış ve Nüfusa bildirilmiş. Hatta tarafların bir de şu anda reşit olmuş bir kızları da gözükmekte. Müvekkil ise bu evliliğin yapıldığına yaklaşık 2 yıl önce muttali olduğunu iddia ediyor ve o tarihten şimdiye kadar da Almanya da savaş vermiş, Türkiye de bir dava açma konusunda avukat mı değil mi ( avukat olduğunu hiç sanmıyorum) bir kişiye de ciddi para ödemiş ancak ne dava açılmış ne de sonuca ulaşabilmiş. Oldukça ilginç bir olay. yaklaşık 32 yıl geçmiş üzerinden. Yüksek ihtimal ile amcasının oğlu gerçek koca ve baba durumunda ancak resmi kayıtlarda müvekkil. Evliliğin iptalin de kanunda mutlak ve nisbi butlan halleri sıralanmış ve içerisinde benim bu soruma cevap bulamadım Medeni kanun da açık, evlilik akdinde tarafların açık iradesi ve nikah işlemlerinde her iki tarafın da bu iradesini nikah memuru huzurunda açıklaması ve evlilik akdini imzalaması zorunlu. Yani baktığınız da şekil eksikliği değil, doğrudan irade eksikliği ve sahtecilik söz konusu. Bu durumda mutlak butlan gibi gözükmesine karşın kanunda mutlak butlan hallerinde bu durum yok. Bu konuda görüşü olan ya da örnek Yargıtay kararı sunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. saygılarımı sunarım. avturgayk