Mesajı Okuyun
Old 13-01-2017, 17:04   #3
Av.mehmet.av

Acil Muhtesatın Tespiti Davası

Merhaba;
1- Bir parsel üzerinde değişik kişilerin hisseleri mevcut.
2- Ortaklardan birisi ortaklığın giderilmesi davası açıyor.Dava derdest
3- Pek çok hissedarın ilgili parsel üzerinde evleri mevcut.Davalı olan bu hissedarların çoğunun vekaleti bende
4- Bununla ilgili olarak muhtesatın tespiti davası açmayı düşünüyorum.
Sorularım şunlar:
A- Araştırdığım kadarı ile muhtesatın aidiyeti davası; ortaklığın giderilmesi davasında muhtesatın davacı tarafından yapıldığını açıkça kabul edenler dışındaki diğer hissedarlara karşı açılabiliyor. Yani açıkça kabul etmeyenlere karşı açılıyor, doğru mudur?

B- Derdest olan ortaklığın giderilmesi davasında duruşmalara gelmeyen davalıların bu konudaki beyanını nasıl alabilirim. Müvekkillerim dışındaki diğer davalıların beyanı için İsticvap talep etmeyi düşünüyorum. Sizce uygun mudur? veya başka ne yapılabilir.

C- Vekaleti bende olan hissedarların muhdesat konusundaki beyanlarını bizzat kendilerinin yapmasına gerek olamayıp avukatları olarak ben de beyanda bulunabilirim diye düşünüyorum. Uygun mudur?

D- Belirttiğim gibi parsel üzerinde birden çok müvekkilin evi var. Muhtesatın tespiti davası açmak istediğimde birden çok müvekkil için bir tek bir dava olarak açabilir miyim? Açabilirsem dava harcı nasıl olması gerekir.

E- Ben ortaklığın giderilmesi davasını dava devam eder iken vekalet aldım. Dosya bilirkişiden gelmiş. Önceden davalıların muhtesat konusunda herhangi bir beyanları yok. Yani o parsel üzerinde benim evim, ağacım var dememiş. Bu evi olan müvekkiller için sorun olur mu?