16-12-2016, 20:28
|
|
|
Değerli Meslektaşlarım,
İcra Müdürlüğü’nün göndermiş olduğu icra emrinin azizliğine uğradığımızı sonradan anladım. İcra Emrinde Vekil doğrudan kısıtlının vekili gibi gözüküyordu. Bu nedenle ben de açmış olduğum takibin iptali davasında doğrudan kısıtlının vekâlet veremeyeceği, vasisinin vermesi gerektiği sebebine dayandım ve itiraz ettim. Ayrıca faiz de 450 TL kadar fazla hesaplanmıştı. Buna da itiraz ettim. Ancak bu icra takibinden önce yine bu kısıtlı tarafla olan bir başka davamızda vekilin sunduğu vekâletin vasiden alındığını gördüm. Bu davanın dilekçelerinde de vekil doğrudan kısıtlının vekili gibi yazılmıştı. Vasi ile ilgili hiçbir ibare yok. Bu nedenle çok kuvvetle muhtemel takip dosyasına da bu geçerli vekâletname sunulmuştur. Yapılan takip geçerli değil gerekçesiyle biz birikmiş nafakayı faiziyle beraber PTT aracılığıyla Vasiye gönderdik. Parayı teslim almışlar. Onlar icra emrine vasiyi yazmadıkları için ben de takibin iptali davasında vasiyi yazmamıştım. Bu nedenle Hâkim vasiyi davalı taraf göstermem hususunda bir haftalık kesin süre verdi. Göstermememiz durumunda davanın açılmamış sayılacağına karar verecek. Pazartesi süre doluyor. Şimdi danışmak istediğim husus bu durumda fazla hesaplanan faizden de vazgeçerek hâkimin davayı düşürmesine göz mü yumsam? Yoksa vasiyi davalı gösterip vekâletin geçersizliği dışındaki itirazlarımızı sürdürsek mi? İcra emrinde vasiyi göstermemelerini ileri sürerek bu icra emrini iptal ettirebilir miyiz? Takibin geçersizliği gerekçesiyle borcun tamamını da PTT aracılığıyla göndermiştik. Takibin iptali davasındaki dava dilekçemiz henüz davalı tarafa tebliğe çıkarılmadı. Hâkim vasiyi davalı taraf göstermemizi bekliyor. Karşı taraf İcra Emri de aslında ilamda vekil gözükmeme rağmen doğrudan borçlu müvekkile gönderiliyor. Gerçi zamanında bana getirdi ve yukarıdaki davayı açtık. Yargıtay kararlarında vekil zamanında müracaat ettiyse artık geçersiz tebligattan söz edilemeyeceği yönündeki kararlarını da biliyorum. Bu mevcut durumda en akılcı hareket tarzının ne olduğu yönündeki değerli görüşlerinizi almak isterim.
|