08-12-2016, 10:31
|
#2
|
|
Sayın Meslektaşım
Eski H.M.U.K 83 maddesi hükmü ve bu hüküm uyarınca istikrar kazanmış olan Yargıtay uygulamaları sebebiyle ıslah yoluyla hasım değiştirme kabul edilmemekteydi.
HMK'nun 176. ve devamı maddeleri gereğince de ıslah yoluyla dahi olsa hasım değiştirilmesine yasal olanak bulunmamaktadır.
Yeni tarihli Yargıtay kararlarını tararsanız eski istikrar kazanmış uygulamanın devam ettiğini göreceksiniz.
Atacağınız adıma tavsiye niteliği taşıması zımnında;
Mevcut davadaki maddi vakıa anlatımları ile talep sonucunu ıslah edip söz konusu davadaki istemi -yine anlatımlarınızdan yola çıkarak- vekalet ilişkisinin haksız sebeple sonlandırılması sebebine dayanan tazminat davasına çevirebilirsiniz. ( Ki feragat sonucu ödenmek zorunda kalınacak olan yargılama giderleri ve avukatlık ücreti bu dava da muhtemel kaybedileceğinden ödenmek zorunda kalınacaktır)
Mevcut davadan öngördüğünüz gibi feragat edebilir,Asıl hak sahibi olduğunu düşündüğünüz eş içinde ayrıca anlatımlarınızda ki gerekçelere dayanarak yeni bir Tapu İptal ve Tescil davası açabilirsiniz.
Bu durumda hatalı açılan davada yapacağınız bir hamlenin sonuçlarını beklemek gibi uzun bir süreci de bertaraf etmiş olursunuz.
Sonuçta ilk davanın tarafları ile yeni açacağınız davanın tarafları aynı olmayacağından derdestlik itirazı ile haktan feragat edildiği itirazları ile karşılaşmanızın mümkün olmadığı yada bu yöndeki taleplerin yersiz olacağını düşünüyorum ama yine de bu hususları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
|