Mesajı Okuyun
Old 29-11-2016, 00:01   #1
justiz

Varsayılan Alacaklı ve borçlunun anlaşması yoluyla borcu kabul ve haciz

Değerli meslektaşlarım,

Uzun süredir hiç icra ve haciz işi yapmadığım için üzerinde çalıştığın bir konuda eski bilgileri tazeleme açısından yardımınıza başvuracağım. Şöyle ki ;
- Müvekkilim alacaklı , borçludan yüklü miktarda çek alacağı oluşmuş durumda. Borçlunun işyeri ve işyerine ait borcu karşılamaya yeter makinalar mevcut.
- Müvekkilim borçlu ile anlaşarak alacağına yönelik teminat ve bir ödeme planı almak istiyor. Bu konuda borçlu iyi niyetli yaklaşıyor ve talepleri kabul ediyor.
- Yani alacaklı ile borçlu alacağın teminat altına alınması konusunda hemfikirler, burada uyuşmazlık yok.
- Müvekkilim , borçlunun kendisine vermiş olduğu çekleri iade edip ( borçlu kendi bankasına çekleri iade edip itibarını düzeltecek) buna karşılık borçlunun işyerine haciz uygulamak istiyor.
Burada sormak istediğim en güvenceli, hızlı ve taraflar açısından en ekonomik yöntemin hangisi olduğu ?
* İlamsız ( sözleşmeye dayalı ) bir icra takibi yapmayı düşünüyorum. Hatta mümkünse borçluyu icra dairesine getirip tebligatı orada yapmayı ve sürelerden feragat ederek aynı gün takibi kesinleştirmeyi düşünüyorum. Borçlu borcunu icra dairesinde kabul edecek ve muhtemelen kendisinden bir ödeme taahhüdü alacağız.
* Akabinde işyerine haciz uygulayarak makinaları vs haczetmeyi düşünüyorum. Bu şekilde alacaklıya yönelik maksimum koruma sağladığımı düşünüyorum , başka bir fikriniz yaklaşımınız olabilir mi ?
* Ancak alacak miktarı yüksek olduğu için harçlardan en ekonomik şekilde nasıl kurtuluruz ? Alacağı haricen tahsil etmiş olmamız halinde Tahsil veya feragat harcı nasıl olur ? Dosya ne şeklde işlemden düşer ve her iki taraf için en ideal çözüm nasıl olur ona bakıyorum.
değerli görüş ve düşünceleriniz için şimdiden teşekkürler