Mesajı Okuyun
Old 14-11-2016, 14:52   #10
canan kocabaş

Alıntı:
Yazan zümral
Merhaba sevgili meslektaşlarım. İçinden çıkamadığım hukuki bir durumdan yardımlarınızla çıkmayı umuyorum. Banka kredi borçlusu icra takibinden önceki bir tarihte vefat ediyor. İcra müdürü, ölü kişi aleyhine takip yapılamayacağından dolayı dosya esas numarası almadan takip talebimizi reddediyor ve konuşmak için gittiğimde de bana herhangi bir yol göstermiyor. Dolayısı ile talep açıp nüfus kayıt örneği de isteyemiyorum. İcra müdürünün red kararını şikayet etmeyi düşündüm ancak ölü borçlu aleyhine takip başlatılamayacağı gerekçesi ile şikayetim de reddedilebilir. Elimdeki kredi sözleşmesi ve vekalet ile gidip noterden veraset ilamı ya nüfus müdürlüğünden borçlunun nüfus kayıt örneğinin alamam. Dolayısıyla elim kolum bağlı kalmış oluyorum. Sormak istediğim ise şu; icra takibi başlatılmaksızın dayanak kredi sözleşmesi ile icra tetkik merciinden veraset ilamı için yetki talep edebilir miyim? Ya da mirasçıların tespiti için başvurabileceğim başka bir yol var mıdır? Elinizde bu konuda verilmiş bir merci kararı vs. var ise paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Merhaba Sayın Meslektaşım,
Konu ile ilgili nasıl bir yol izlediniz ? Teşekkürler