Mesajı Okuyun
Old 03-11-2016, 12:46   #1
Av.Sait Köseoğlu

Varsayılan görevlendirme ücretine hak kazandım mı?

Değerli meslektaşlarım bağlı bulunduğum baro tarafından ağır ceza mahkemesinde görülecek uyuşturucu suç konulu dava dosyası sebebiyle tarafıma görevlendirme verilmiş ilgili görevlendirme uyarınca ilk duruşma için duruşma günü ve saatinde mahkeme salonunda hazır bulundum. Saat 9.00 sularında hazır olduğum duruşmaya (duruşma saati 10-11 arası idi) saat 15.30'da sonuncu dosya olarak girdim. Bir meslektaşımız dosyaya vekalet sunarak görevlendirildiğim kişinin avukatı olduğunu beyan etmiştir. Bunun üzerine duruşmaya katıldığım ve sunulan vekalet sebebi ile görevimin sona erdiğini beyan edip zapta geçirerek duruşma salonundan ayrıldım. Bu durumda görevlendirme ücretine hak kazanıp kazanmadığım sorusu oluştu daha önceleri aynı olay sebebiyle herhangi bir beklememin olmaması ve önceden tarafıma bildirilmesi sebebiyle baroma görevlendirmemi iptal ettirmiştim ancak bu kez bu kadar çok beklemek ve daha önceleri aynı sebepten ücret ödemesi yapılmasından ötürü ücret talebinde bulunarak listeye ekledim ancak bu talebim reddedildi yazılı dilekçe ile cmk yönetmeliğinin 11. maddesinde bir oturuma katılarak ücrete hak kazandığım açıkça belirtildiğinide yazarak dilekçe ile başsavcılığa yaptığım başvuru tekrar reddedildi. Bu konuda siz değerli meslektaşlarımın fikri, tutumu nedir? araştırmama rağmen herhangi bir emsal kararda bulamadığım bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum.