Konu
:
B.K M.50/2 Maddi ve Manevi Tazminat Davasında Hakimin Resen Araştırma yetkisinin SINIRI
Mesajı Okuyun
02-11-2016, 17:31
#
3
Av.Bülent AKÇADAĞ
Alıntı:
Yazan
tufan gürses
Kesin süre
MADDE 94- (1) Kanunun belirlediği süreler kesindir.
(2) Hâkim, tayin ettiği sürenin kesin olduğuna karar verebilir. Aksi hâlde, belirlenen süreyi geçirmiş olan taraf yeniden süre isteyebilir. Bu şekilde verilecek ikinci süre kesindir ve yeniden süre verilemez.
(3) Kesin süre içinde yapılması gereken işlemi, süresinde yapmayan tarafın, o işlemi yapma hakkı ortadan kalkar.
Sayın meslektaşım kesin süreye ilişkin kanuni düzenleme açık. Yalnız Yargıtay verilen kesin süre içinde gerekli işlemin yapılmaması durumunda mahkemece ne karar verileceğinin de ilgili tarafa açıklanması ve ihtarat yapılması şartını da arıyor. Eğer okayınızda; kesin süre verilirken, verilen sürede gereğinin yapılmaması durumunda mahkemece ilgili delilden vazgeçilmiş sayılacağı ve davanın mevcut deliller ile karara bağlanacağı hususları davacıya ihtar edilmiş ise ikinci kez kesin süre vermesi usule aykırı.
Kanaatimce sizin yapmanız gereken şey; mahkemeye bir dilekçe vererek ikinci kesin süreye muvaffakat etmediğinizi bildirmek ve verilen ikinci kesin süre yok hükmünde olduğu için mevcut delillerle karar verilmesini istemektir.
Saugılarımla...
Tufan bey öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,
Hakimin vermiş olduğu kesin sürelere muvafakat etmediğimizi daha evvel 3 defa yazılı olarak talep ettik, ancak taleplerimiz reddedilmiştir. Yani dilekçe ile itiraz bir anlam ifade etmiyor.
Av.Bülent AKÇADAĞ
Üye Kimliği
Av.Bülent AKÇADAĞ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Bülent AKÇADAĞ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Bülent AKÇADAĞ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın