24-10-2016, 18:30
|
|
|
Yönetim Kurulu'ndan istifanın tescili talebinin kabul edilmemesi
Merhaba,
Müvekkil, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirketten istifa ediyor ve istifa bildirimini şirkete noterden iletiyor. Ancak tebliğ memuru, şirkette kimse bulunmadığından istifanameyi doğrudan notere iade ediyor.
Müvekkil, ticaret siciline başvurarak istifasının sicile tescilini ve ilanını talep ediyor. Ancak sicil, "istifanamenin şirkete ulaşmaması halinde re'sen tescil islemi yapilamayacagi, istifaya iliskin alinacak mahkeme kararinin sicile sunulmasi" yonunde karar veriyor.
Dava acacagim ancak sicilin uygulamasi yanlis degil midir? Cok arastirdim ve gordugum kadariyla, noterden yollanan ihtarnamelerde Tebligat Kanunu mad. 21 ve 35 uygulanmiyor. Ayrica karsi taraf sirket oldugu zaman, tebligatin muhtara birakilmasi ve kapiya yapistirilmasi da sart degil, adres guncel ise, ihtarname geri donse bile teblig edilmis sayiliyor.
Kural boyle iken, ticaret sicilinin "istifanamenin sirkete ulasmasini" aramasi da yasal degil bence. Sizce dogru mu dusunuyorum?
Bir de bu tarz bir davayi ticaret siciline mi yoksa sirkete mi yoneltmek gerekir?
Simdiden cok tesekkurler.
|