Mesajı Okuyun
Old 18-10-2016, 18:47   #1
İcap

 
Varsayılan İhtiyati Haciz

Merhaba meslektaşlarım.

Aktif olarak avukatlık yapmamış olmamdan ve yaptığımda da çok kısıtlı alanlarda çalıştığımdan dolayı yaşıma rağmen pek çok meslektaşımdan daha tecrübesizim. Soracağım soruların pek çok meslektaşım için oldukça kolay olduğunu düşünüyorum.

Herhangi bir soru sormadan önce kanun maddelerini ve bir kısım içtihatları okumaya özen gösteriyorum. Ancak bazı kanun maddelerinin pratiğini anlamakta güçlük çektiğimden desteğinize başvuruyorum.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler ve sorum şu:

Davacı, bir alacak davası ile birlikte ihtiyati tedbir mahiyetinde ihtiyati haciz talep ediyor ve talebi de ihtiyati haciz olarak kabul ediliyor.

Bunun üzerine icra memurları nezaretiyle borçlu/davalı müvekkile hacze geliniyor ve borçlu müvekkil mevzuu bahis olan dava bedelini ve masrafları (20.000,TL ve 150,00 TL ) ödüyor. Ödeme icra memuruna yapılıyor ve para emanete alınıyor. Borçlu müvekkil tutanağa ihtiyati hacze itiraz ettiğini ve paranın alacaklıya geçmesine muvafakati olmadığını yazdırıyor.

Şu aşamada, bundan sonra yapılması gerekenler nedir. Esas dava ile alınmış olan ihtiyati haciz kararının icrasında yatırılan bu para hiçbir işlem yapmaksızın dava sonuçlanıncaya kadar icra veznesinde mi kalacaktır. Yoksa yapılması gerekli olan itiraz veya açılması gerekli olan davalar var mıdır?

Kolay gelsin.