17-10-2016, 23:09
|
#2
|
|
Sayın meslektaşım,
1.sorunuzun cevabı; eşler reddedilen davadan sonra biraraya gelmekle evlilik birliği fiilen yeniden kurulmuş olup, bu birliktelikten sonra yeni olaylara yani biraraya geldiği tarihten sonraki anlaşmazlıklara dayalı yeni bir boşanma davası açılabilir, 3 yıl beklenmesine gerek yoktur. Ancak eski olaylara dayanılamaz..
2.sorunuzun cevabı; evlilik öncesi alınan taşınmaz müvekkilinizin kişisel malı olduğu için diğer eşin yerine eve kendisinin yerleşmesine tedbiren karar verilebilir..
3.sorunuzun cevabı; müvekkilinizin evlilik öncesi edindiği taşınmaz kendi kişisel malı sayılır ve mal rejiminin tasfiyesine girmez. Her ne kadar taşınmaz aile konutu olarak kullanılsa da müvekkilinizin kendi kişisel malı olduğu için satabilir, bundan dolayı hiçbir sıkıntı yaşamaz..
4.sorunuzun cevabı; tarafların reddedilen boşanma davasından sonra biraraya gelmesi nedeniyle diğer eşin biraraya gelmeden önceki kusurları affetmiş yani en azından hoşgörüyle karşıladığı kabul edilir, kusur izafe edilemez. Bu nedenle ancak biraraya geldikleri tarihten sonraki olaylara dayanarak yeni bir boşanma davası açarak müvekkilinizin boşanmasını sağlayabilirsiniz..
|