Konu
:
Yabancı Vatandaş tarafından verilen Türkçe vekaletname.
Mesajı Okuyun
04-10-2016, 14:19
#
5
Gemici
Alıntı:
Yazan
eraphemhukuk
Sayın Meslektaşlarım;
Türk vatandaşlığından çıkma müvekkilim, Alman vatandaşlığına geçmiş ve şuan isviçrede yaşamaktadır. Tarafıma vekalet vermek istemiş, kendisine vekalet içeriğinde neler olması gerektiğini belirten bir şablon yolladım ve kendisi bu şablonu çıktı alarak haberim olmaksızın isviçredeki noterde imza tasdik işlemine tabi tutarak APOSTİL şerhi almış ve bana göndermiştir. Vekaletin APOSTİL şerhini tercüme için yeminli tercümana bıraktım fakat bu vekaletin Türkiyede yapılacak işlemlerde kullanılmasına engel bir hal olup olmadığı konusunda çelişki yaşamaktayım. Yardımlarınızı istirham ediyorum. Saygılarımla
Alıntı:
Yazan
av.gokcen
Merhabalar,
Bir dosyamda, davalılara tebligat yapılması aşamasında; Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşlığına geçtiklerini öğrendik.Almanya'ya yapılacak tebligatın da bu nedenle Türkçe yapılmasını talep ettik. Ancak Alman vatandaşı olmaları sebebiyle Almanca çeviri talep edildi. Dava dilekçesi ve ekleri Almanca olarak gönderildi.
Bu durumdan hareketle, Alman vatandaşı olan müvekkilinizin her ne kadar öncesinde Trük vatandaşı imiş ve Türkçe bildiği bu sebeple de açık ise de, kendi vatandaşlığına tabi olduğu ülke dilinde ve onaylama değil düzenleme şeklinde vekaletname vermesi gerektiği kanaatindeyim.
İyi çalışmalar
Vekaletname ve tebligatı birbiri ile karıştırmamak gerekir benim düşünceme göre. Türkçe bilen herhangi bir yabancı ülke vatandaşının bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğuna gidip vekaletname düzenlemesinin herhangi bir sakıncası yoktur kanaatimce;
kendi vatandaşlığına tabi olduğu ülke dilinde ve onaylama değil düzenleme şeklinde vekaletname vermesi gerektiği
düşüncesine ters düşse bile.
Ancak Alman vatandaşı olmaları sebebiyle Almanca çeviri talep edildi,
düşüncesinden hareketle Türkçe bilen bir yabancı ülke vatandaşı Türkiye'deki bir noterden vekaletname düzenleyemez sonucuna varmamız gerekir.
Saygılarımla
Gemici
Üye Kimliği
Gemici İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Gemici İsimli Üyeye Email Gönderin
Gemici İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Gemici İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın