Mesajı Okuyun
Old 20-09-2016, 19:37   #1
olgu

Varsayılan Konut kredisi KDV iadesi haberleri hakkında

Merhaba,

Bugün basında yer alan Tüketiciler birliği genel başkanının banka kredisi ile alınan konutlarda KDVler iade alınabilecek haberi üzerine müvekkiller aramaya başladı habere baktım, tutarsızlıklar sözkonusu. Tüketici dernekleri başkanlarının kanundan uzak açıklamalarına pek çok kez şahit olmam sebebiyle önyargılı yaklaştım habere ama bugün en az 10 telefon gelmiştir.

Haberde KDV Kanunu'nun 17. maddesi uyarınca iade edileceği yazıyor 17. maddenin sadece e fıkrasını bu konuya yakın gördüm ancak onda da net birşey yazmıyor

"e) (Değişik: 4842 - 9.4.2003 / m.23 - Yürürlük m.39 g) Banka ve sigorta muameleleri vergisi kapsamına giren işlemler ve (Değişik ibare: 5766 - 4.6.2008 / m.12/a - Yürürlük m.27/f) "sigorta aracılarının sigorta şirketlerine yaptığı" sigorta muamelelerine ilişkin işlemleri ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 7 nci maddesinin (24) numaralı bendinde belirtilen kurumların kredi teminatı sağlama işlemleri,

Tüketici kredilerinde BSMV alınıyor ancak bu maddenin lafzına bakarsak tüketici kredisi ile alınan tüm eşylar kdv den muaf oluyor. o yüzden maddenin haberdeki gibi yorumlanmayacağını düşünüyorum.

Bu konu hakkında bilgisi olan meslektaşlar açıklama yapabilirse pek memnun olurum

Teşekkürler...