Konu
:
Anlaşmali Boşanma Protokolüne Aykirilik
Mesajı Okuyun
05-09-2016, 16:39
#
3
suiuris
Alıntı:
Yazan
abdurrahman pehlivan
Sayın Meslektaşım,
Protokol her ne kadar karara dercedilmiş ise de şahsi kanaatim uygulaması muğlak olacak şekilde karar verilmemelidir. Belirli bir bedel üzerinden yıllık artırımlar şeklinde bir nafaka ödemesi daha sağlıklı bir karar olurdu diye düşünüyorum.
Mevcut durumda çocuğa ait bütün eğitim harcamalarınızı belgelendirmeniz gerekecektir. İspat yönünden zorlu bir süreç sizi bekliyor. Aynı zamanda nafaka için icra ceza yoluna gitseniz mahkeme bence bu karara göre tazyik hapsi dahi veremeyecektir.
Sonuç olarak, düşüncem şudur ki nafaka artırım davası açarak en azından bir miktar belirleyerek karar altına aldırmanız her iki taraf açısından da sağlıklı olacaktır.
Ayrıca mahkeme kararı sonucu ilamlı takibe itiraz edemeyecektir. İcra takibine karşı şikayet yoluna mı başvurdu merak ettim.
Saygılarımla.
Değerli meslektaşım,
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler. İlamda okul masraflarına ilişkin olarak "davalıdan alınıp davacıya verilmesine" şeklinde bir hüküm olmadığı için ancak ilamsız takip yoluna gidebildik. Bir aile mahkemesi hakimine danıştığımda protokoldeki bu hükmün karara geçirilmesinin, ileride açılması muhtemel itirazın iptali davasında delil olması amacıyla olduğunu söylemişti.
Çocuğun 1 yıllık yuva ücretlerine ilişkin tüm faturalar elimizde mevcut. Protokoldeki karara dercedilen okul masraflarına ilişkin hükme dayanarak ilamsız icra takibini başlattığımızda tüm bu faturaları da takibe eklemiştik. Dolayısıyla belgelendirme konusunda bir problemimiz bulunmuyor. Yalnız sanıyorum bu şekilde bir hüküm uygulamada çok rastlanan bir durum değil. Bu sebeple de benzer bir Yargıtay kararı bulamadım.
suiuris
Üye Kimliği
suiuris İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
suiuris İsimli Üyeye Email Gönderin
suiuris İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın