28-08-2016, 10:56
|
|
|
UYAP sistemine hakim olmayan satış memurunun hatasını şikayet
Merhaba sevgili meslektaşlar!..
Bir müvekkilim elektronik ortamdan bir izale-i şuuyu dosyasında satılan gayrimenkulün ihalesine girmiş, teminatı depo edip teklifi vermiş, tek teklif veren kendisi ihaleye fiziki veya elektronik ortamda başka katılan olmamış, verdiği teklif te minimum teklifin üzerinde, ancak satış memuru bu teklifi nasıl olduysa göremediğinden(veya görmemezlikten geldiğinden) teminatı iade edip satışı düşürmüş... kafasına göre böyle bir şey yapma hakkı var mı?
UYAP üzerinden satış memurluğunu davalı gösterip sulh hukuk mahkemesinde dava açtık, iikdaki icra müdürü işlemi şikayetini benzer bir dava açtık ama UYAP'a ihalenin feshi davası diye kaydetmişler, doğru mu yaptık bilmiyorum...
Sizce?
Kalemi açıp telefonla görüştüm UYAP üzerinden açtığımızda havayı aldınız mı dedim "Haa o ihalenin feshi davası mı, aldık" dedi kalem...
Belki de dosyaya bir talep açıp "bu dava izale-i Şuyu davası değil satış memurunun hatasını şikayet konulu bir dosyadır" şeklinde beyanda bulunmam lazım...
İnşallah duruşma yapmadan dosya üzerinden inceler de oraya gitmeye gerek kalmaz.. :s
|