Mesajı Okuyun
Old 25-08-2016, 11:47   #3
neziha

Mutsuz merhabalar :)

Sevgili meslektaşlarım,
Benim müvekkil karat çalışması için sözlü anlaşma karşılığında X firmaya çek veriyor ve firma çeki Y adlı başka bir şirkete veriyor Y adlı şirket x şirketiyle istanbul mahkemeleri yetkilidir diye sözleşme yapıyor. Benim müvekkilin ise ikameti çorumdur. Benim sorunum şurada başlamaktadır. Y şirketi ihtiyati haciz kararını x firması ve benim müvekkili borçlu göstererek istanbul asliye ticaret mahkmesinden ihtiyati haciz kararı almıştır. Bende müvekkilin ikametinin çorum olduğunu ve yetki sözleşmesinin x firmasıyla yapıldığı için bağlamayacağı konusunda itirazda bulundum ve yetkili mahkemenin müvekkil açısından çorum olduğunu bildirdim. itiraz değerlendirilerek duruşma günü verilmiştir ve duruşmada itirazım yetki sözleşmesi olduğu için itirazın reddine karar verdi. fakat önceden başka bir dosyada hakim bu konuya dayalı olarak itirazı kabul etmiş. benimkinde ise reddetti. Bu sebeple ben temyiz etmek istiyorum fakat emin olamadım yetki sözleşmesi bu olayda bizim açımızdan da geçerli mi? yardımcı olursanız sevinirm.