Maalesef KHK nın ilgili 32. maddesindeki ifade tarzı uygulamada karmaşaya yol açacak niteliktedir.
Bu konuda ben de Sn. Avukathan gibi düşünüyorum.
Yani TCK 87. Maddede düzenlenmiş olan Neticesi Sebebiyle Ağırlaştırılmış Yaralama (NSAY) suçlarının tümünün KHK’nın kapsamı dışında olmadığını, bilakis SADECE üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen NSAY suçlarının kapsam dışında tutulduğunu düşünüyorum.
Öncelikle belirtmek gerekir ki, KHK metninde kullanılan “ve” bağlacı, bence bir önceki cümlede bahsedilen kişilere (üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye) karşı işlenen iki ayrı suç kategorisini belirlemek için kullanılmıştır.
Cümleyi açarsak;
1)üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen kasten yaralama,
2)üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenen NSAY şeklinde iki ayrı cümle ortaya çıkar.
Yani “ve” bağlacından hareketle vardığımız sonuçlar bakımından Sn. Bettercallsaul ile ayrılıyoruz.
Diğer yandan KHK’nın metnine bakıldığında (hata olmasın diye Resmi Gazetede yayınlanan metne baktım) kapsam dışı suçlar sayılırken (madde 81,82, madde 102,103,104,105 şeklinde) madde numaraları da belirtilmiş ancak tartışma konusu olan bölümde 86 ve 87. Madde şeklinde bir belirleme yapılmamıştır.
Kanun koyucunun (daha doğrusu KHK koyucunun

) amacı NSAY suçlarının tamamını kapsam dışı bırakmak olsaydı, diğerleri gibi bunu da açıkça (madde 87) şeklinde yazardı.
Bu arada farklı uygulamalardan elinde örnek olan meslektaşlarımız paylaşırlarsa faydalı olur diye düşünüyorum.