Mesajı Okuyun
Old 04-08-2016, 10:58   #9
Av.Ece Ural

Alıntı:
Yazan Av. Turna
Canan Hanım ben idari işlemin iptali istemli idare mahkemesinde dava açtım fakat idare mahkemesi görevsizlik verdi. Görevsizlik kararı kesinleşince iş mahkemesine başvurucam fakat benim de şöyle bir sıkıntım var; ödeme emri tebliğ edildiğinde idareye itiraz ettik süresinde onlardan ret yanıtı alınca idare mahkemesine başvurduk. Şimdi bu durumda ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde değil de idareye itirazımın reddinden itibaren 7 gün içinde dava açmış olmamız süre yönünden hak kaybına neden olur mu?

Sayın Meslektaşlarım Av. canan0 ve Av. Turna;

Benzer bir konuda dava açacağım. Öncelikle sizin davanızdaki son durumu öğrenebilir miyim?

Bizim olayımızda da; müvekkil öncelikle Mart 1989 yılında ölen eşinden maaş almaya başlıyor, akabinde de Mayıs 1989'da annesi ölüyor ve ondan da aylık bağlanıyor. 1993 tarihinde ise kendisi emekliliğe hak kazanıyor. 2006 yılına gelindiğinde, SGK Tahsisler Daire Bşk.'dan bir yazı geliyor ve "yersiz ödenen miktar" olan 19 bin TL ana para 26 Bin Tl faizi için icra takibi başlatılıyor. Bu sırada da kurum maaşından kesintiler yapıyor ve 2016 yılına kadar toplam 18bin TL kesinti yapılmış yani istirdat edilmiş durumda. Fakat SGK 'ya yazdığımız bir yazıya kuruma bakiye 32bin TL borcu olduğu bildirilmiştir. Biz burumda ; yukarıda alıntılanan 2012 tarihi HGK kararına dayanarak:

1-İş Mahkemesine başvurarak öncelikle 2006 yılında yapılan (yersiz ödeme olduğuna ilişkin) kurum işleminin iptalini
2- Müvekkilin eşinden dul aylığı aldığı gerekçesiyle kesilen annesinden bağlanmış olan ölüm aylığının yeniden bağlanmasını ve o tarihten itibaren ödenmeyen bedellerin istirdatını
3-bu güne kadar maaşından kesilmek suretiyle ödediği 17bin TL nin yasal faiziyle birlikte iadesini

talep edeceğiz. Bu hususta elinde yeni bir mahkeme veya Yargıtay kararı olan, destek ve katkı sunabilecek olan meslektaşlarımın değerli görüşlerini beklemekteyim.