Mesajı Okuyun
Old 14-07-2016, 16:14   #1
Hukuki.081

Önemli Belediye'nin yer tahsisi ve kira sözleşmesi

Merhabalar,

X Belediyesi Y Spor Kulübüne Belediye Belediye Kanunun 14. maddesine göre bir spor kompleksini encümen kararıyla ile tahsis ediyor. Bu encümen kararında da belediye ve spor kulübü arasında şartları belirlemek için bir protokol yapılmasına karar veriliyor.

Protokol 2011 yılında yapılmış ve Protokol şartlarında :
-Spor kulübünün bu kompleksi 3 yıllığına kullanabileceği
- tesisin antreman saatleri dışında halkın kullanımına açık olacağı ve halktan herhangi bir ücret alınmayacağı yazıyor.

Spor Kulübü bu spor kompleksini aynı yıl (2011 yılında) Z adlı şahsa belirli bir bedel karşılığında kiraya veriyor. Z adlı şahısla yapılan kira sözleşmesinin süresi de 5 yıl ve bu süre doldu.

Spor kulübü tesisi artık kendisi kullanmak istiyor ve sözleşme süresi de bitmiş fakat kiracı çıkmak istemiyor. Spor kompleksinin gayrimusakkaf ( konut ve çatılı işyerine dahil olmadığını ) düşünüyorum ki böyle kararlar da var.

Şorum şudur:

Sözleşme süresi bitmesi nedeniyle takip yapmayı düşünüyorum fakat belediye ile yapaılan protokol nedeniyle daha sonradan açılacak bir dava ile sıkıntı yaşamayalım istiyorum. Sizce protokoldeki kiralamamaya ilişkin madde sıkıntı oluşturur mu? Bu durumda şuanda kiracı olarak bulunan şahısarında taşınmazda bir hakkı yok. durum biraz karışık yardımcı olursanız sevinirim.