11-07-2016, 20:38
|
#1
|
|
Temyizden vazgeçme durumunda kesinleşme tarihi
Merhabalar
Müvekkillerimin beraat ettiği bir ceza dosyasında, kararı vekalet ücreti yönünden temyiz ettik. Ancak dosya yargıtaya gittikten sonra, temyizden vazgeçme dilekçesi verdik. Yargıtay savcılığının tebliğnamesi tarafımıza gönderildi, temyizden feragat nedeniyle dosyanın incelenmeksizin iadesi istenmiş.
Bilindiği üzere, haksız tutuklama vs nedeniyle tazminat davaları, kararın kesinleştiğinin öğrenilmesinden itibaren 3 ayda ve her halükarda kararın kesinleştiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde açılmalıdır.
Burada sizlerin değerli görüşlerini almak istediğim konu, kararın temyizden feragat dilekçesi verdiğimiz tarihte mi kesinleştiği yoksa yargıtay ilgili dairesinin temyizden feragat nedeniyle incelemeye yer olmadığına dair karar verdiği tarihte mi kesinleşecek.
Eğer cevabınız, "temyizden feragat dilekçesi verdiğimiz tarih"se, bu durumda kararın kesinleştiğinin öğrenildiği tarih de bu tarih mi kabul edilecektir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar
Av. Davut Erkan
|