Mesajı Okuyun
Old 29-06-2016, 15:54   #1
Stj. Av. Oya

Varsayılan kredi dosya masrafı iadesinden hesap işletim ücreti kesen bankaya icra takibi yapılır mı?

merhaba,

müvekkilin denizbanktan çektiği muhtelif kredilere ilişkin dosya masrafı iadesi için hakem heyetine başvurduk, hakem heyeti talebimizi kabul etti, banka da söz konusu bedeli (425 TL) müvekkilin denizbanktaki hesabına yatırmış.

ancak hemen ardından da 1 yıllık hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapmış ve hesapta şuan çekebileceğimiz 283 TL görünüyor, yani 142 TL'yi yine bir şekilde banka kendine maletmiş.

banka şubesi ile görüştüğümde hesap açık olduğu sürece (içinde para da olmasa, işlem de görmese) bunu almaya hakkımız var vs diyor. hesaba para girişi hakem heyeti iadesi ile olunca hemen o paradan kesmiş uyanıklar

ben hesaptaki bu bedele hiç dokunmadan doğrudan 425 TL için icra takibi yapmayı düşünüyorum. acaba bankanın biz zaten hesabına yatırdık parayı vs diye bir itirazı ile karşılaşır mıyım? karşılaşırsam da bu itirazları ne kadar mantıklı ve hukuken tutarlı olur sizce? bir de dava filan açılır da kaybedersek 400 lira için vekalet ücreti ödemeyelim bankaya

teşekkürler