28-06-2016, 19:03
|
|
|
Kalıcı Dövme ile İlgili Dava
Sayın meslektaşlarım,
Maalesef sitede konuya ilişkin hiçbir bilgi bulamadığım için yardımlarınıza ihtiyacım var.
Müvekkilim bir estetik merkezine kalıcı makyaj uygulaması yaptırmış ve sonuç gerçekten facia. Uygulamayı yapan kişi uygulamayı doğru yaptığını düzeleceğini vs söylemiş, müvekkilim cilt doktorundan da görüş almış ve makyajın deri altına işlediği geçmeyeceği söylenmiş.
Uygulamayı yapan kişi, şirketin müdürü gözüküyor kendisine ihtarname gönderdik onların da vekili bize cevabi ihtarname göndermiş.
Müvekkilime hiçbir izin belgesi vs. imzalatmamış, müvekkilimin tek ispatı yanında uygulama esnasına bulunan arkadaşı, tanık olarak.
Üstelik verdiği parayı da elden vermiş makbuz dahi almamış, cevabi ihtarnamede karşı tarafın vekili parayı vermemiş gibi göstererek yeniden ödemesini yoksa icra takibi başlatacağını vs. belirtmiş.
Ben kalıcı dövme uygulamasının eser sözleşmesi kapsamına girdiğini düşünerek yaptığım araştırmalar neticesinde htarnameyi hazırladım ve davayı da o şekilde açacağım ama sizin de yardımlarınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Şirket müdürü olduğu için uygulamayı yapan Limited şirketi olarak cevabi ihtarnamede şirket sorumluluğu olmadığından vs. de bahsedilmiş. Direk davayı şahsa yöneltmeyi düşünüyorum.
Görüşlerinizi bekliyorum.
|