Mesajı Okuyun
Old 22-06-2016, 15:28   #2
Av.Alper1907

Açtığım davada cevaba cevap aşamasındayım. Davayı açtıktan sonra yeni yasa yürürlüğe girdi. Bende dilekçemde bu yasanın anayasa aykırı hükümler içerdiğini Yasaların geriye yürümezliği ilkesi ile de bağdaşmadığını bu durumun Anayaya'nın 2. maddesine aykırı olduğunu, hukuk güvenliği ilkesini ortadan kaldırdığı vs. belirttim. Daha önce Anayasa Mahkemesi'nin 07.02.2008 tarihli 2005/128 E. ve 2008/54 K. sayılı kararı ile Avukatlık Kanunu’na eklenen geçici 21. madde ile Avukatlık Kanunu’nun 163. ve 164. maddelerinde 4667 ve 5043 sayılı Yasalarla yapılan değişikliklerin bu Yasaların yürürlüğe girdiği tarihten daha önce yapılan avukatlık sözleşmelerinden doğan ihtilâflarda uygulanmasına ilişkin kanunî düzenlemeyi anayasaya aykırı bularak iptal ettiğini emsal gösterdim. Dilekçemde Anayasa Mahkemesine dosyanın gönderilmesini veya Anayana'ya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesi'ne yapılmış olan mevcut bir başvuru varsa ise, söz konusu başvurunun neticelenmesine kadar Anayasa'nın 152/1 maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda vereceği karara kadar davanın geri bırakılmasını istedim.
Bunları yazdım ama henüz göndermedim, cevaba cevap süresinin bitimine doğru göndereceğim. Bu arada Anayasa Mahkemesine bir başvuru olursa onu da ekleyip, Anayasa mahkemesinin kararına kadar beklenmesi isteyeceğim. Sonuçlarını bekleyip göreceğiz.

Edit: http://www.haberturk.com/ekonomi/ene...yuksek-yargida haberine göre kayıp-kaçak ile ilgili Anayasa Mahkemesine müracaat edilmiş