14-06-2016, 13:57
|
|
|
boşanma davasında tazminat
Merhaba, eşimin açtığı boşanma davası kabul edildi. Henüz gerekçeli karar yazılmadı. Ben kararı temyiz edeceğim. Bu arada ben boşanmayı kabul etmeyip davanın reddini istemiştim. Dolayısıyla tazminat talebim olmadı. Ama eşim iddiasında tazminat hakkım saklı olması gibi bir ifadeye yer vermişti.1. sorum temyizde de karar yine boşanma ile sonuçlanırsa eşim benden tazminat talep edebilir mi ? 2- Eğer edecek olursa öncelikle temyiz sonucunu mu beklemesi gerekir ? 3- Eşime ait evde oturuyorum mahkeme dava süresince oturma hakkını bana vermişti temyiz süresince de oturmaya hakkım devam ediyor mu ? 4- Eşimle evlilik sonrası edinilen 1 arabamız ve ortak ev eşyaları var bunları paylaşmak için yine temyiz sonucunumu beklememiz gerekiyor ? yoksa eşim şimdiden mal paylaşım davası açabilir mi ? 5- karar duruşmasındaki tutanakta 15 gün içinde temyiz et diye yazıyor. Yalnız gerekçeli karar ne kadar sürede yazılır. ? 15 günü geçer mi yazılması ? Gerekçeli kararı okumadan temyiz etmem ne kadar doğru ? Davacı bu asamadan sonra benden maddi manevi tazminat talep edebilir mi ?cevaplarınız için sağolun.
|