09-06-2016, 19:32
|
|
|
Icra Müdürnün Usulsüz Tebligat Iddiasi
Değerli Meslektaşlarım;
Başlatmış olduğum ilamsız icra takibinde, Borçluya ait Mernis sisteminde adres kaydına rastlanamadı ve Müvekkilimin tarafıma iletmiş olduğu bir adrese ödeme emrini tebliğe çıkardım. Ödeme emri Borçlu geçici olarak tebligat adresinde bulunmadığından ‘’Borçlunun yakınına’’ tebliğ edilmiş, süresi içerisinde dosyaya herhangi bir itiraz intikal etmemiştir. Dosyadan haciz talep ettim ve Borçlunun 3.kişi ve kurumlardaki alacaklarının haczi için 89/1 haciz ihbarnamesi gönderdim. Haciz ihbarnamesi gönderdiğim şirketlerden bir tanesi; uhdelerinde bulunan Borçluya ait paraya dosyamız haczinin işlendiğini fakat dosyamızdan yapılan tebligatların usulsüz olduğunu, Borçlunun vatandaşlıktan çıktığını, dosyamızdaki işlemlerin muvazaalı olduğunu, başka bir dosyadan aynı bedele haciz konulduğunu icra müdürlüğünce tebligatların usulsüz olduğu gerekçesiyle paranın re’sen tekrardan kendilerine iade edildiğini, dosyamızdaki işlemlerinde şaibeli olduğu şeklinde dosyamıza cevabi yazı göndermişlerdir. İşbu beyandan sonra 3.kişide bulunan hacizli paranın dosyamıza celbini talep ettim. İcra müdürü Uyap sisteminden inceleme yaptığını, Borçlunun 7 yıl önce vatandaşlıktan çıkarak Amerikan vatandaşı olduğunu, vatandaşlıktan çıkmanında tebligatı usulsüz hale getirdiğini, talebimizi bu yüzden reddeceğini, icra müdürlük kararının kaldırılması için merciye başvurmamız gerektiğini , işi mercinin çözümlemesi gerektiğini bildirmiştir. Taraflar dışında 3.kişinin beyanlarına istinaden icra müdürünün tebligatın usulsüzlüğüne karar verme yetkisi varmıdır? Kötü niyetli olarak Borçluyla birlikte hareket eden 3.kişinin bu yöndeki beyanlarına istinaden icra müdürü re’sen icra takibini durdurmuştur. İcra müdürünün hiçbir araştırma yapmaksızın takibi durdurma yetkisi varmıdır? İşbu hususta mercii ye başvuruda bulunmamız durumunda ne gibi bir sonuçla karşılaşılabilinir ? Değerli Meslektaşlarım ; sizlerin yorumlarını ve yardımlarını da almak istiyorum. Uhdeniz de bu yönlü Yargıtay kararı veya yerel mahkeme kararı bulunması durumunda paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla.
|