Mesajı Okuyun
Old 05-06-2016, 09:39   #3
fatoselv

Cevabınız için teşekkür ederim, şuan hem borçlu hem de kefil aleyhine yapılmış bir takip mevcut. Bu icra takibinde borçlu hakkında hacze kabil mal bulunmadığının haciz tutanağıyla tespitinin ardından kefile alacak davası açılabilir mi? (zaten ilgili senetle ilgili bir de sözleşme var, hem borçlunun hem de kefilin imzaladığı, sözleşmede kefil ibaresi de bulunmamakta ve teminat için senet verildiği yazılmakta) Bana en doğrusu, kefil hakkında takipten vazgeçilmesi ve aynı dosyada borçlu hakkında aciz belgesi alındıktan sonra kefile alacak davası açmak gibi geliyor ama daha önce belirttiğim üzere vazgeçme harcı çok yüksek. Bu yüzden aslında kefilin itirazıyla ilgili işlem yapmadan, borçlu hakkında geçici aciz belgesi alındıktan sonra kefile alacak davası açmak istiyorum. Ancak davanın reddedilmesinden endişe ediyorum. Aslında kefilin itirazı ile ilgili işlem yapılmadan, alacak davası açıldığı tarihte borçlu hakkında geçici aciz belgesi hükmünde bir belge ile önce borçluya başvurma ilkesi yerine getirilmiş olmaz mı?